گفتنی است هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق می افتد.
*عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری نشود.
عسل ها بسته به شهد گل و گیاهان مختلف طعم های مختلفی دارند.
تیره یا روشن بودن رنگ عسل ارتباطی به کیفیت عسل ندارد و مربوط به شهد گلها است.
*عسل با کیفیت عطر و بوی خوبی دارد که خریدار با بازکردن درب ظرف متوجه آن میشود.
*لازم است که عسل از برندها یا زنبورداری های معتبر خریداری شود.
همچنین بیشتر مردم فکر میکنند عسلی که سفت باشد و غلیظ از کیفیت بالایی برخوردار است و عسلی که شل و روان باشد عسلی بیکیفیت است به همین دلیل در مغازهها به دنبال اینگونه از عسلها هستند در حالی که این تفکر اشتباه است و شلی یا سفت بودن عسل دلیل بر مرغوب یا نامرغوب بودن آن نیست.
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که فکر می کنید شکرک زدن عسل(رس بستن)، رنگ، طعم و غلظت عسل کیفیت آن را مشخص می کند احتمالا درگیر باورهای اشتباه در مورد عسل هستید.
تشخیص عسل با کیفیت به سختی و تنها از طریق تست و آزمایش نمونه عسل در آزمایشگاه امکانپذیراست ولی روشهایی وجود دارد که مردم نیز بتوانند تا حدودی عسل مرغوب را از سایر عسلها تشخیص دهند و آن را خریداری کنند که در ادامه آمده است:
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403010903876/%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%BA%D9%84%D8%B7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%B9%D8%B3%D9%84
در مورد عسل باورهای وجود دارد که بنابر گفته کارشناسان این باورها درست نیست. مثلا بسیاری از مردم تصور میکنند عسل طبیعی عسلی است که شکرک نزند و سفت باشد اما این تفکر اشتباه است. شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص است.
به گزارش ایسنا، عسل طبیعی به عسلی گفته می شود که زنبور از شهد گل های مختلف تغذیه کرده و پس از فرآوری آن را در کندو ذخیره می کند. تغذیه زنبور از مواد دیگر یا ساخت عسل بدون دخالت زنبور آن را از حالت طبیعی خارج می کند.