عباس علی آبادی که به دعوت رسمی و با هدف شرکت در اجلاس وزرای انرژی برجام و رویداد هفته انرژی روسیه به مسکو سفر کرده است، در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری بازرگانی افزود: تحولات در حوزه انرژی بسیار حائز اهمیت است. ” به طور گسترده و مهم، اگر کشورهای عضو در نظارت بر تحولات و هوشمندتر کردن حوزه انرژی همکاری کنند، میتوانند با سرعت بیشتری مطابق با تحولات حرکت کنند.
وزیر نیرو از برنامه ریزی طرح های کلان برای بهبود حوزه انرژی به ویژه در حوزه برق و آب خبر داد و گفت: با وجود اینکه ۹۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی نصب شده داریم، تابستان سختی را پشت سر گذاشتیم.
وی همچنین از لزوم انجام اقدامات مناسب در حوزه تولید آب برای تامین نیاز کشور خبر داد و گفت: باید به سمت منابع غیرطبیعی یا تولید آب با روش های غیرمتعارف گام برداریم چرا که حرکت در این مسیر نیازمند منابع انرژی است.
علی آبادی خاطرنشان کرد: راهبرد ما در وزارت نیرو توجه به انرژی های تجدیدپذیر است که علاوه بر اثرات زیست محیطی کمتر یا حداقل قابل مدیریت آن می تواند به تحقق اهداف حوزه انرژی، رفع تعارضات و تامین انرژی در بخش انرژی کمک کند. جهان به روشی منصفانه
وی همچنین به موضوعات مطرح شده در اجلاس وزرای انرژی برجام و همچنین جلسات جانبی اشاره کرد و گفت: در گفتگو با مسئولان شرکت کننده، نحوه اجرای مقوله عدالت انرژی سایر کشورها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گزارش داد که وزیر نیرو در نشست وزرای انرژی گروه بریکس در مسکو، پیشنهاداتی را برای توسعه همکاری بین کشورهای عضو این گروه از جمله اتصال شبکه برق روسیه و جمهوری اسلامی ارائه کرد. . ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی. (جزئیات بیشتر اینجا را بخوانید.)
رویکرد دولت چهاردهم به همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا
علی آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر رویکرد دولت چهاردهم برای همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: اطمینان دارم رویکرد دولت آقای مدشکیان توسعه روابط دیپلماتیک از جمله با کشورهای منطقه و در عین حال است. زمان، اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک اتحادیه مهم است.
وی به امضای قرارداد تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دی ماه 1402 هجری شمسی اشاره کرد و گفت: اگرچه روند تصویب این قرارداد در مجالس کشورهای عضو هنوز به پایان نرسیده است، اما حجم مبادلات تجاری بین کشورمان و کشورهای عضو این اتحادیه افزایش یافته است زیرا بخش خصوصی برنامه های جامعی را در راستای افزایش تعاملات آغاز کرده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با تکمیل قرارداد تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شاهد توسعه بیشتر تجارت بین کشورمان و اعضای این اتحادیه خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، اتحاديه اقتصادي اوراسيا اوايل در دي ماه 1402 هجري قمري قرارداد تجارت آزاد با جمهوري اسلامي ايران امضا كرد و اجراي آن مستلزم تصويب مجالس كشورهاي عضو و شوراي اسلامي است. عباس علی آبادی که در آن زمان مسئولیت وزارت صمت را بر عهده داشت به نمایندگی از کشورمان در سن پترزبورگ این قرارداد را امضا کرد.
با انعقاد این قرارداد، حدود 87 درصد از صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان به عنوان اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون عوارض گمرکی انجام می شود و در مقابل، صادرات این کشورها به کشورمان انجام می شود. شرکای کشور از این مزیت برخوردار خواهد بود.
این موافقتنامه برای اجرایی شدن نیاز به تصویب پارلمان های کشورهای متعاهد دارد.
مراحل تصویب این توافق پیش از این در مجالس بلاروس، روسیه و قرقیزستان اجرا شده بود. ارمنستان و قزاقستان به عنوان سایر اعضای اتحادیه اوراسیا و همچنین جمهوری اسلامی ایران به عنوان طرف قرارداد با این اتحادیه باید مراحل قانونی تصویب اجرای توافقنامه تجارت آزاد را طی کنند.
نشست بزرگ تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از 9 تا 10 مهر 1403 در ایروان پایتخت جمهوری ارمنستان برگزار می شود.سید محمد اتابک وزیر امنیت و محمدعلی دهقان دهقانی رئیس جمهوری سازمان توسعه تجارت در این جلسه شرکت خواهد کرد. این نشست با حضور بیش از 300 شرکت ایرانی و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار می شود.
منبع: https://www.irna.ir/news/85609096/%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85