ایسنا/خبرگزاری خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به صادرات میگوی ارگانیک خوزستان به بازارهای جهانی گفت: پیش بینی می شود بیش از 2400 تن میگو از مزارع خوزستان برداشت شود.
مرتضی سوری امروز 20 مهرماه در حاشیه بازدید از مجتمع چوییده آبادان در جمع خبرنگاران به تقویم پرورش استان در رابطه با فصل برداشت میگو اشاره کرد و گفت: ذخیره سازی بچه میگو در خوزستان آغاز شد. در اواسط اردیبهشت ماه و میگوها تقریباً در اواسط ماه سپتامبر و اوایل اکتبر برداشت می شوند
وی با اشاره به اینکه هم اکنون برداشت میگو در استان آغاز شده است، ادامه داد: شرایط آب و هوایی خوزستان آن را به یکی از استعدادهای بالقوه و مناسب در زمینه آبزی پروری به ویژه پرورش میگو و ماهیان دریایی تبدیل کرده است.
السوری ادامه داد: امسال و با توجه به سیاست های دولت برای حمایت از بخش خصوصی و رفع موانع تولید، نسبت به سال گذشته با رشد حدود 36 درصدی در حوزه کشت میگو مواجه بودیم و بیش از 819 هکتار از مزارع پرورش میگو در استانداری در قالب 806 استخر و با مشارکت بهره برداران در 3 شهر ساحلی آبادان، خرمشهر و هندگان برای پرورش میگو در نظر گرفته شده است.
وی افزود: میزان بچه میگوی ذخیره شده به 141 میلیون بچه میگو با افزایش 71 درصدی نسبت به سال گذشته رسید و مطمئناً نسبت به سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر میزان برداشت محصول از مزارع پرورش میگو خواهیم بود. امیدواریم امسال بتوانیم بیش از 2400 تن میگوی پرورشی مرغوب را از مزرعه شهرستان برداشت کنیم.
السوری در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود این بیماری در مزارع پرورش میگو در استان گفت: بیماری لکه سفید یکی از بیماری هایی است که دهه هاست در صنعت پرورش میگو در دنیا با مشکل مواجه بوده است. از آنجایی که این گونه بیماری ها بیماری های ویروسی هستند و نمی توان آنها را از محیط زیست حذف کرد، لازم است با در نظر گرفتن اصول فنی، بهداشتی و اداری تولید با آنها کار کرد.
وی افزود: طی چند سال گذشته روند نظارت و پایش در مجتمع پرورش میگو شعیبه آبادان نهادینه شده و با پیگیری و بازدید مستمر واحدهای حفاظتی و کارشناسان شیلات و دامپزشکی در استانداری شاهد بوده ایم. رشد تولید با کیفیت و کمیت مناسب با عوامل بیماری زا.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به مزایا و شاخص های پرورش میگو در خوزستان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، نرخ رشد میگوی پرورشی در استان خوزستان همواره بالاتر از میانگین کشوری بوده و در کوتاه ترین زمان ممکن است. مدت بیش از چهار ماه با اندازه مناسب و بیش از 25 گرم زودتر از سایر استان ها برداشت و به بازار عرضه می شود.
السوری ظرفیت محصولات تولیدی در استانداری را مدیون کیفیت مناسب آب دانست و ادامه داد: نیازی به استفاده از مواد شیمیایی در منابع آبی استان نداریم و تقریبا اکثریت محصولات تولیدی استان را می توان تحت عنوان آب ارائه کرد. محصولات ارگانیک.” “برند.”
وی نوع غالب میگوی پرورشی استان را به نام خود نام برد و گفت: این محصول عمدتاً صادراتی است که یکی از مزیت های آن برای ایجاد امنیت غذایی، ایجاد اشتغال، کسب ارز و … است.
السوری با اشاره به وضعیت صادرات و بازارهای منطقه ای هدفمند گفت: اگر میگو به صورت تازه فروخته شود به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر می شود اما بازار میگو جهانی است و از شرق تا غرب آسیا و از کشورهای اروپایی به کشورهای آفریقایی همیشه برای میگوهای پرورشی مشتریانی وجود دارد که این کشور و استان هستند.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403071109320/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B2%DB%B4%DB%B0%DB%B0-%D8%AA%D9%86-%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B9-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86