برای مثال، یک منبع تغذیه با رده بندی 80 درصدی، میتواند 80 درصد برق مصرفی خود را به سیستم و قطعاتش بدهد و 20 درصد بقیه را به گرما تبدیل کند. پاور کامپیوتر یا همان منبع تغذیه جزو قطعاتی است که معمولا در خرید کامپیوتر مهجور میماند. خریداران کامپیوتر بعد از هزینه کردن تمام پساندازشان برای تهیهی قویترین کارت گرافیک و مادربرد و پردازنده، تازه یادشان میآید که به یک پاور قوی هم نیاز دارند. اکثرمان در این مواقع، معمولا به یک پاور معمولی از برندی ناشناخته بسنده میکنیم یا در بهترین حالت، تنها به توان خروجی دقت میکنیم و تصورمان این است که هر چقدر وات یک پاور بیشتر باشد، پاور قویتری خواهیم داشت.
شما میتوانید با استفاده از سایتهای مختلف نظیر Outervision به راحتی ظرفیتِ مورد نیاز برای پاور را متوجه شوید. تنها کافی است، قطعات کامپیوتر خود را در سیستم وارد کرده تا در نهایت امر، سایت به طور خودکار تجزیه و تحلیلهای خود را انجام دهد. در هر صورت، اگر قصد ارتقای کامپیوتر خود را حداقل تا پنج الی شش سال دیگر ندارید، نیازی به خرید منبع تغذیهی گران قیمت ندارید. بهترین پاورهای کامپیوتر بسته به عملکردی که دارند؛ در تعیین قابلیت اطمینان سیستم شما نقش مهمی را ایفا می کنند. بنابراین باید در هنگام انتخاب و خرید پاور کامپیوتر مناسب سیستم خود دقت داشته باشید.
پاور کامپیوتر چیست ؟
اما اگر اتفاقی بیفتد که در عملکرد پاور اختلال ایجاد کند، امکان دارد پاور جریان بیش از حدی به سمت قطعات عزیزتر از جانتان بفرستد و به سوختن آنها منجر شود. در طرف مقابل، پاوری که چند ریل ۱۲V+ دارد، جریان کمتری را روی هر ریل ارائه میکند. در نتیجه مصرفکننده باید از میزان جریان مورد نیاز هر قطعه و جریان قابل ارائه روی ریلهای پاور اطلاع دقیق داشته باشد.
د ) راه انداز خروجی :
از میان پاورهای کامپیوتر شناخته شده در میان کاربران می توان به مواردی مانند پاور گرین، کولر مستر، تسکو، پاور ایسوس، ترمالتیک، انتک، ریدمکس و پاور گیگابایت اشاره نمود. در سایت آتی بازار که معرفی کننده بزرگ فروشندگان فعال در زمینه قطعات کامپیوتر و سایر کالاهای دیجیتال می باشد، می توانید قیمت روز انواع منبع تغذیه کامپیوتر و اطلاعات فنی آنها را مشاهده نمایید. زومیت به صورت روزانه قیمت پاور کامپیوتر را از فروشگاههای اینترنتی معتبر دریافت میکند که با کلیک بر روی هریک میتوانید بهطور مستقیم از فروشندهی مورد نظر خرید کنید. گواهی دریافت شده توسط سازنده، میزان پایداری و کیفیت توان خروجی را مشخص میکند و این پارامتر در کنار توان خروجی، تعیینکنندهی اصلی قیمت پاور کامپیوتر هستند. پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر از مهمترین قطعات موجود در سیستم است که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز سایر قطعات کامپیوتر را برعهده دارد.
اگر هم کامپیوتر دسکتاپ از پیش آماده خریدهاید، باید حتما مطمئن شوید که این PC از چه منبع تغذیهای استفاده میکند تا بدانید که چه چیزهایی را میتوانید به آن اضافه کنید یا اینکه اضافه کردن قطعه کار آسانی است یا خیر. این مورد به کابلکشی پاور کامپیوتر برمیگردد و به اندازهی موارد دیگر مهم و قابل اعتنا نیست. حالا اصلا این ماژولار بودن چیست و به چه دردی میخورد؟ پاورها از منظر کابلکشی، به سه گروه کلی کاملا ماژولار، نیمه ماژلار و غیر ماژولار تقسیم میشوند. در پاورهای کاملا ماژولار، کابلهای خروجی برق در دو سمت خود سوکت دارند و اتصالشان به خود پاور هم با همین سوکتها انجام میشود. شما در یک پاور کامپیوتر کاملا ماژولار میتوانید تنها از آن کابلهایی که میخواهید استفاده کنید و باقی کابلها را حتی از جعبهی پاور بیرون نیاورید.
- خب چطور بفهمیم که یک پاور بازدهی خوبی دارد یا نه؟ یک سیستم رتبه بندی به نام سیستم رتبه بندی PLUS 80 وجود دارد که بازدهی منبع های تغذیه را رتبه بندی کرده و آنها را در گروه های دسته بندی متفاوتی قرار می دهد.
- در نمونهی مورد بررسی، مقدار ۴۰ میلیوات مناسب بهنظر میرسد، هرچند باز هم با ایدهآل فاصله دارد.
- پاور کامپیوتر از کلمۀ انگلیسی Power به معنای قدرت و توان گرفته شده است.
- با نگاهی به پشت برد اصلی منبع تغذیه، متوجه تفاوت بزرگ آن با اتصالهای موجود در مادربرد میشویم.
- با استفاده از سایتهای آنلاین نظیر Outervision میتوان تخمین زد قطعات سخت افزاری جدید به چه نوع پاوری احتیاج پیدا خواهند کرد.