• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
آژانس خبری بازرگانی
  • اخبار
No Result
View All Result
  • اخبار
No Result
View All Result
آژانس خبری بازرگانی
No Result
View All Result

همراهی صیادان محلی در پروژه‌های بازسازی ذخایر ماهیان بومی تالاب انزلی

سعیده مصطفوی توسط سعیده مصطفوی
25 شهریور 1402
صفحه اصلی اخبار

وی افزود: اما این پیشنهاد باید در قالب یک طرح جامع مصوب شود که تحقق این امر نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است که در صورت تصویب و تامین بودجه های لازم بتوانیم این گونه‌ها را تکثیر و بر اساس ظرفیت تالاب رهاسازی کنیم.

صیاد بورانی تصریح کرد: در سالهای پیشین نمونه هایی از همکاری سازنده جامعه صیادان محلی در  تهیه و تامین ماهیان مربوط به پروژه تکثیر ماهی سوف حاجی طرخان که از ماهیان با ارزش  اقتصادی و بومی تالاب انزلی است؛ همچنین دستیابی به زیفن تکثیر ماهی اسبله و کپور تالابی را با کمک پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور و مرکز حفظ و بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت شاهد بودیم.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402052415230/%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%B5%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B0%D8%AE%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%A8

صیاد بورانی با بیان اینکه مرکز حفظ و ذخایر ژنتیک شهید انصاری رشت نیز در خصوص مطالعات احیای گونه‌های بومی تالاب انزلی بسیار با پژوهشکده همکاری دارد، تصریح کرد: این مرکز هر ساله تعداد زیادی از بچه ماهیان حاصل از تکثیر مولدین را با کمک سازمان حفاظت محیط زیست در تالاب بین المللی انزلی رهاسازی می‌کند.

صیاد بورانی تصریح کرد: البته با توجه به وظایف سازمانی و مسئولیت های تعریف شده طی همکاری های مشترک در سالیان اخیر گونه‌هایی از ماهیان بومی تالاب انزلی و سواحل دریای کاسپین در مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت و تعدادی از گونه ها از جمله ماهی سوف حاجی طرخان، سوف سفید، کپور تالابی، ماهی سفید و ماهی سس در این پژوهشکده نگهداری می شوند.

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های داخلی کشور گفت: در همین راستا بررسی‌های غیر زیستی از جمله فاکتورهایی مانند اکسیژن، دما، ph ،دی اکسیدکربن، کلروفیل a و سایر پارامترها نیز توسط محققین پژوهشکده در مناطق مختلف تالاب اندازه‌گیری و پایش می‌شود و بصورت گزارش در اختیار سازمان محیط زیست قرار می گیرد.

همراهی صیادان محلی در پروژه‌های بازسازی ذخایر ماهیان بومی تالاب انزلی

وی با تاکید به این نکته که  بررسی‌های گیاهی در بخش‌های مختلف تالاب نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: این مطالعات در خصوص گیاهان مختلف از گیاهان ماکروفیت و همچنین میکروجلبک‌های داخل آب است که پایش و رصد می‌شود.

ایسنا/گیلان رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های داخلی کشور با اشاره به اهمیت حضور صیادان محلی در حفظ و نگهداری ماهیان بومی تالاب انزلی گفت: طی چند سال اخیر همکاری صیادان محلی را در پروژه‌های تکثیر ماهیان بومی تالاب انزلی مانند سوف حاجی طرخان و کپور تالابی که از ماهیان بومی با ارزش اقتصادی تالاب انزلی هستند وطی دهه‌های اخیر جمعیت شان رو به کاهش بوده را شاهد بوده‌ایم.

صیاد بورانی با بیان اینکه طی چند دهه اخیر با توجه به تغییراتی که در تالاب شاهد هستیم تنوع زیستی آبزیان این اکوسیستم نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده، تصریح کرد: از جمله گونه‌هایی که درحال حاضر در تالاب انزلی وجود ندارد شاه میگوی آب شیرین را می‌توان نام برد یا ماهی اسبله که فراوانی آن در تالاب انزلی بسیار کاهش یافته، ماهیان با ارزشی مانند سَس ماهی سرگنده به ندرت مشاهده می‌شود و در مقابل گونه‌های غیر بومی مانند کاراس و تیزکولی به لحاظ فراوانی غالب هستند.

محمد صیاد بورانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه جوامع محلی و تشکل‌های مردم نهاد می‌توانند در زمینه تکثیر گونه‌های بومی تالاب انزلی بسیار یاری کننده باشند، اظهار کرد: همانگونه که در بحث مقابله با گونه مهاجم سنبل آبی، بومیان منطقه و تشکل های مردمی در برداشت این گیاه مهاجم در کنار دستگاه های اجرایی استان بسیار کمک کردند، در خصوص تهیه و تامین مولدین ماهیان بومی تالاب انزلی با هدف حفظ و بازسازی ذخایر گونه های مذکور نیز می توانند کمک‌ کننده باشند.

صیاد بورانی تاکید کرد: احیای تالاب انزلی و حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری بومی آن از اهمیت بسیاری برخوردار است همه دستگاه‌های متولی در این زمینه باید با تمام توان در این مسیر، هم اندیشی و همکاری داشته باشند.

وی افزود: بنابراین در بحث حفظ ذخایر آبزیان و حل معضلاتی که در این رابطه وجود دارد جوامع محلی در کنار دستگاه‌های تحقیقاتی و اجرایی می‌توانند موجب هم‌افزایی شده و به بهبود شرایط و پیشبرد اهداف بازسازی ذخایر کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه در سالیان پیشین تحقیقاتی در مورد مطالعات دستیابی به  زی‌فن تکثیر ماهی کپور تالابی و همچنین ماهی سوف حاجی طرخان داشتیم، تاکید کرد: پیشنهاد راه‌اندازی بانک ژن زنده گونه‌های آبزیان تالاب انزلی در یک سایت یا مکان به مسئولین استانی و کشوری ارائه شده است تا بتوانیم از طریق اداره شیلات گیلان یا پژوهشکده آبزی پروری و مراکز حفظ و بازسازی ذخایرژنتیکی آبزیان و همچنین با همراهی سازمان محیط زیست، گونه‌های تالاب را به عنوان بانک زنده حفظ کنیم تا این‌ گونه ها بتوانند به عنوان یک میراث زنده برای نسل های آتی باقی بمانند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌هایی که با کمک اداره کل شیلات گیلان و سازمان حفاظت محیط زیست از گذشته تاکنون در جهت احیا و حفظ ماهیان بومی تالاب بین‌المللی انزلی انجام شده، اشاره کرد و گفت: از جمله این اقدامات می توان به دستیابی به دانش فنی تکثیر و تولید ماهیان بومی تالاب انزلی توسط پژوهشکده و تکثیر و تولید سالیانه ماهیان بومی همچومن ماهی سوف حاجی طرخان، ماهی کپور تالابی، لای ماهی و … توسط کارشناسان اداره کل شیلات استان گیلان اشاره کرد.

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های داخلی کشور در خاتمه با تاکید بر اینکه فقط رهاسازی ملاک موفقیت در بازسازی ذخایر نیست عنوان کرد: باید بهبود شرایط زیستی گونه ها نیز مدنظر قرار گیرد تا گونه‌ های رهاسازی شده بتواند به حیات در محیط تالاب ادامه دهند.

رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب‌های داخلی کشور با اشاره به اینکه این نمونه‌برداری‌ها در راستای بررسی وضعیت زیستمندان گیاهی و جانوری تالاب انزلی است، تصریح کرد: این نمونه برداری‌ها در خصوص بررسی‌های زیستی از جمله پلانکتون‌های سطوح مختلف آب، کفزیان، شناسایی و پراکنش ماهیان و سایر آبزیان (صدف آنادونت و …) که در بستر تالاب هستند انجام می‌شود؛ همچنین بر روی وضعیت مکان های مناسب تولید مثلی ماهیان اقتصادی نیز کارهایی صورت گیرد.

وی افزود: پژوهشکده آبزی پروری آب‌های داخلی کشور در گیلان نیز به عنوان یکی از اعضای کمیته احیای تالاب انزلی است و در حال حاضر ۱۰ ایستگاه در مناطق مختلف تالاب تعیین شده که همکاران بخش اکولوژی منابع آبی، نمونه برداری‌های منظم ماهانه از این ایستگاه‌ها را انجام می دهند و اطلاعات به دست آمده را در اختیار دستگاه متولی که سازمان حفاظت محیط زیست است قرار می‌دهند.

سعیده مصطفوی

سعیده مصطفوی

Next Post

تولید ۱۰ تا ۱۲ هزار تن بذر ذرت در سال/ کشت ذرت دانه‌ای مغفول مانده است

Recommended.

تراز صادرات صنعتی به روسیه مثبت شد/ تغییر ترکیب صادرات به محصولات صنعت‌محور

22 شهریور 1402

اقتصاد ایران در دو سالگی دولت سیزدهم

23 شهریور 1402

کباب پز باغی , لیست قیمت خرید انواع کبابپز ، آتشدان ، باربیکیو ، منقل و تنور پخت نان ارزان

23 شهریور 1402

سلیمی: وزارت جهاد کشاورزی مشکلات باغداران سیب درختی را رفع کند

22 شهریور 1402

تصمیم جدید بانک مرکزی درخصوص کنترل نوسانات بازار ارز

17 شهریور 1402

ثبت اطلاعات خرید و فروش طلا در سامانه جامع تجارت الزامی است

20 شهریور 1402

۵.۵ میلیون تن کالا از بنادر خوزستان به خارج از کشور صادر شد

25 شهریور 1402

درخواست مشارکت ۱۳ کشور برای تسهیل تردد در کریدور شمال-جنوب

20 شهریور 1402

اقتصاد ایالات‌متحده، اقتصاددان را متعجب کرد

19 شهریور 1402

اداره آموزش دانشکده اقتصاد | commercena

2 مهر 1402

اقتصاد کدام کشور، رقابت‌پذیرترین است؟

25 شهریور 1402

ایران جزو ۶ کشور برتر تولید سیب در دنیاست/ عرصه رقابت سخت با ۵ کشور دیگر

30 شهریور 1402

تکذیبیه بانک مرکزی درباره شایعه حضور روحانیون در شعب بانک‌ها

24 شهریور 1402

آیین‌نامه واردات انواع کامیون و اتوبوس کارکرده ابلاغ شد

27 شهریور 1402

جریان عادی فعالیت کسبه در بازار لاله‌زار و بازار بزرگ تهران

25 شهریور 1402

امروز سایت سامانه یکپارچه خودرو برای تغییر به ۱۴۰۲ فعال می‌شود

20 شهریور 1402

از رقابت ژاپن با چین در حاشیه خلیج فارس تا رکورد امارات در جذب سرمایه خارجی

8 شهریور 1402

افتتاح دو نمایشگاه بین‌المللی در حوزه صنعت نساجی و پوشاک در تهران

27 شهریور 1402

۴۴ درصد صادرات پنج ماهه کشور از پتروشیمی‌ها است

26 شهریور 1402

آمادگی ایجاد شهرک‌های صنعتی تخصصی با چینی‌ها

4 مهر 1402

درگاه ملی آمار

29 شهریور 1402

مسائل و مشکلات گمرکی با تعامل مسئولان رفع می‌شود

15 شهریور 1402

اگر بانک بخشی از وامتان را بلوکه کرد به سازمان بازرسی اطلاع دهید

6 مهر 1402

تاکید تهران بر ضرورت انعقاد موافقت‌نامه‌ تجارت آزاد میان ایران و صربستان

28 شهریور 1402

ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) چیست؟

3 مهر 1402

پربازدید

[xero_seo]

Sitemap

Trending.

No Content Available

اژانس خبری بازرگانی مرجع انعکاس اخبار بازرگانی ایران است

ما را دنبال کنید

دسته‌ها

  • اخبار
  • خبر

Recent News

صفحهٔ درخواستی شما یافت نشد.

8 مهر 1402

آشنایی با اقتصاد خرد به زبان ساده سرمایه پلاس | commercena

7 مهر 1402
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است

No Result
View All Result
  • Home

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است