نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص راه حل امنیت غذایی با بیان اینکه در حال حاضر نیمی از مزارع کشور وابسته به باران است، گفت: در شرایط فعلی تقریباً 6 میلیون هکتار از اراضی زیر کشت ما دیم است و تعداد به دو برابر افزایش یافته است. یعنی امکان اضافه شدن 12 میلیون هکتار دیگر به این میزان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج آماری، توجه به امنیت غذایی در ایران همواره یکی از اهداف اصلی برنامههای توسعه روستایی و کشاورزی بوده است. به گفته کارشناسان، مفهوم امنیت غذایی بسیار گسترده است و با تعامل طیفی از عوامل بیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی، کشاورزی و فیزیکی تعیین می شود.
در همین راستا، پیمان ولاسوی، نماینده دوازدهمین جلسه شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با ایسنا، وضعیت امنیت غذایی و خودکفایی تولید گندم در ایران را بررسی کرد.
وی به افزایش تولید گندم طی دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: تولید از 5 میلیون تن در ابتدای دولت سیزدهم به بیش از 12 میلیون تن در سال جاری رسید. این افزایش تولید به دلیل سیاست های حمایتی دولت، تشویق کشاورزان و اصلاحات در قانون خرید تضمینی است.
فلسفه همچنین به طرح جهش تولیدی در مزارع و همکاری بنیاد برکت و وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد که به افزایش تولید و خودکفایی کمک کرد.
رشد تولید گندم طی دو سال چشمگیر بوده است
بیمان ولاسوی، نماینده دوازدهمین جلسه شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت وگو با ایسنا، با تشریح اهمیت خودکفایی در تامین امنیت غذایی و محصولات اساسی مانند گندم، گفت: در دو سال گذشته با افزایش مناسب تولید گندم در یک سال… مسیر خودکفایی گندم در ابتدای دولت سیزدهم، میزان گندمی که داشتیم از 5 تن فراتر نمی رفت و 7 میلیون تن از خارج از کشور وارد کردیم دولت سیزدهم در سال گذشته به ده و نیم میلیون تن تولید دست یافت که نشان دهنده افزایش دو برابری نسبت به مدت دو سال است و در ادامه این مسیر، تولید گندم در سال زراعی گذشته به بیش از 12 میلیون تن رسید و این روند صعودی ادامه یافت و امسال شاهد این بودیم که در تولید محصولات زراعی به خودکفایی رسیدیم و این یکی از 13 دستاورد ارزشمند دولت است.
روند صعودی تولید گندم به سیاست های حمایتی دولت بستگی دارد
این فیلسوف ادامه داد: یکی از این عوامل ترغیب گندمکاران و کشاورزان به کشت گندم از طریق زراعت قراردادی است در بخش کشاورزی، دولت سیاستهای حمایتی خوبی را اجرا کرده است که در جای خود جای تمجید دارد اصلاحاتی در قانون خرید تضمینی محصولات اساسی انجام شد و دولت موظف شد بدهی یا مبلغ مربوط به گندم خریداری شده را پرداخت کند، در زمان مناسب انتقال دانش و فناوری روز در مزارع یکی بود از عوامل ترغیب کشاورزان به افزایش میزان تولید گندم خوشبختانه با تلاش کشاورزان عزیز و زحمتکش کشور در سال گذشته به خودکفایی گندم نانوایی رسیدیم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
تالاب ها اقیانوسی از فرصت ها هستند
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص اهمیت دیم ها و توانایی آن ها در تولید گندم گفت: در حال حاضر نیمی از مزارع کشور زیر پوشش دیم است و نزدیک به ۶ میلیون هکتار از اراضی زیر کشت ما دیم است. شایان ذکر است که این رقم می تواند دو برابر شود، به این معنی که امکان افزودن 12 میلیون هکتار دیگر به این میزان وجود دارد. 900 کیلوگرم در هکتار، در حالی که میانگین برداشت در برخی کشورها از 200 یا 300 کیلوگرم در هکتار بیشتر نمی شود توجه به عواملی مانند بارندگی و مقاومت گیاه در برابر شرایط محیطی می تواند به بهبود عملکرد ما کمک کند -کشاورزی تغذیه شده
دولت سیزدهم در بحث جهش تولید در دیم خوش درخشید
نماینده دوازدهمین جلسه شورای اسلامی در خصوص اقدامات دولت سیزدهم برای بهبود عملکرد تالاب ها گفت: طرح افزایش تولید در تالاب ها از سوی دولت سیزدهم آغاز شد. این طرح که یکی از طرح های خوب محسوب می شود توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اجرا شد و بنیاد برکت با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اجرای آن را بر عهده گرفت. از آنجایی که این طرح نقش مهمی در دستیابی به خودکفایی داشت، میتوان گفت توسعه تولید در اراضی دیم به خودکفایی کشور در تولید محصولات اساسی و علوفه کمک شایانی میکند. دلیل تمرکز من بر علوفه این است که بخشی از ظرفیت دیم ما می تواند به تولید علوفه اختصاص یابد. در نتیجه، خودکفایی در تولید خوراک بعید نیست.»
ضرورت انتخاب مدیران منطبق بر خودکفایی کشاورزی
وی در خصوص انتصابات وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم و تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت تامین امنیت غذایی گفت: وزارت جهاد کشاورزی یک وزارتخانه بزرگ است و وظایف زیادی دارد. تغییرات و انتصابات اخیر در ابتدای دولت چهاردهم به نظر من تا حد زیادی در راستای اهداف بیان شده از سوی رهبر معظم انقلاب است، البته ناگفته نماند که رذایل مستقیماً به تولید مربوط می شود. هنوز شاهد تغییراتی مانند نمایندگان کشاورزی، نمایندگان باغبانی و نمایندگان دام و شیلات نبوده اند، انشالله وزیر محترم جهاد کشاورزی این روند را برای تعیین و انتصاب مدیران به صورت منطقی انجام دهد. به نحوی که در صورت عملکرد خوب مدیر بتواند به خدمت خود ادامه دهد و در صورت عملکرد ضعیف از سمت خود برکنار شود امنیت و خودکفایی در تولید محصولات اساسی انشاالله به بهترین شکل ممکن به نتیجه مطلوب برسید.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403070907355/%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%AF%DB%8C%D9%85%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C