به گزارش خبرگزاری آژانس خبری بازرگانی. حجت الله میرزایی وی روز پنجشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: استان کرمان در توسعه انسانی رتبه 20، درآمد سرانه رتبه 12 و تولید ناخالص داخلی منطقه هفتم را دارد و در واقع موفق نیز بوده است. در ایجاد ارزش افزوده در برخی بخش ها، اما در پیشبرد توسعه انسانی، یعنی در بهبود امید به زندگی و ارتقای شاخص دانش موفق نبود.
وی بیان کرد: در ده سال گذشته سهم نیروی کار کشاورزی استان کرمان از 29 به 38 درصد و سهم صنعت از 32 به 22 درصد کاهش یافته است و این در حالی است که بهره وری استان در خدمات نسبتاً بالا و پایین است. کشاورزی و صنعت، بنابراین تمرکز اولیه باید بر ارتقای بهرهوری در حوزههای صنعت و کشاورزی باشد.
رئیس مرکز تحقیقات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: نزدیک به 100 درصد ارزش افزوده پسته و 83 درصد ارزش افزوده معادن استان کرمان به خارج از استان منتقل می شود.
وی افزود: شکل گیری و تداوم رشد اقتصادی مبتنی بر خام فروشی، رشد شکننده بر اساس منابع محدود، عدم امکان بهره مندی از مزیت ها و فرصت های گردشگری و عدم ارتباط اقتصادی با اقتصاد ملی و محلی است. از کاستی های توسعه در استان کرمان و در سطح کشور است
میرزایی بیان کرد: در استان کرمان باید بر توسعه زنجیره ارزش و صنایع تولیدی مس و آهن تمرکز شود تا به جای معدن، به ارزش افزوده صنعتی تبدیل شود.
وی ادامه داد: در بسیاری از نقاط استان کرمان فقر و نابرابری وجود دارد و این در حالی است که کرمان مورد مهمی برای تلاشگران برای توسعه کشور محسوب می شود.
رئیس مرکز تحقیقات اتاق بازرگانی ایران گفت: استان کرمان در حوزه آموزش عالی رشد خوبی داشته اما در مهارت آموزی ضعیف است و باید بر توسعه آموزش و ارتقای خدمات اجتماعی در منطقه تمرکز کنیم. سال های آینده.
وی افزود: اگر میخواهیم در دهکده جهانی بمانیم و رشد ثروت دائمی داشته باشیم، باید جریان تولید، دانش بنیان و استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند تولید پیادهسازی شود.
توانمندی های برنامه هفتم در حوزه شهرهای صنعتی
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به توانمندی های برنامه هفتم توسعه گفت: قانون برای زمین ها و ساختمان های متروکه در شهرک های صنعتی تکلیف مشخص کرده و کارگروهی برای بررسی با استفاده از آیین نامه اجرایی تشکیل شده تا پیشنهادات را اعلام کند. و راه حل ها
حجت الاسلام حمیدی افزود: اختلافاتی که در این زمینه پیش می آید در مراجع قضایی رسیدگی نمی شود بلکه از طریق تیم کاری با حضور نمایندگان دستگاه های قضایی و اجرایی و شرکت شهرک های صنعتی رسیدگی می شود و این امر باید روند را تسریع کند.
وی خاطرنشان کرد: فرآیندهای تشریفات مالیاتی و بیمه ای همواره محل شکایت بوده و بر اساس متون برنامه هفتم توسعه، وزارت اقتصاد و دارایی به همراه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مورد شکایت قرار گرفته است. ما وظیفه داریم ظرف یک سال زمینه قانونی را فراهم کنیم.
رئیس قاضی استان کرمان ادامه داد: تشکیل شوراهای داوری در امور مالیاتی، بیمه ای و غیره بر اساس قانون تعیین می شود و تغییر ترکیب این شوراها باید از طریق دولت و مجلس انجام شود.
همانطور که نماینده مردم کرمان و راویر در شورای اسلامی در این جلسه گفت: قانون برنامه هفتم توسعه امکانات بسیار خوبی را برای کشور فراهم می کند البته اگر به خوبی اجرا و نظارت شود.
مجید الدوستلی گفت: پیش بینی می شود تدوین 218 آیین نامه اجرایی قانون برنامه هفتم توسعه، هجمه شدیدی به مسیر اجرای این برنامه باشد، هرچند که تهیه این آیین نامه با شکل گیری راهبردی آغاز شد. شورا در دولت.»
وی تاکید کرد: مسلماً قانون در مرحله اجرا با موانعی مواجه خواهد شد، اگر هماهنگی بین بخش خصوصی، دولت و قوه قضاییه حاضر در استان کرمان وجود داشته باشد، قطعاً نتایج خوبی خواهد داشت.
نماینده مردم کرمان و راویر در شورای اسلامی افزود: در صورت نیاز به اصلاح قانون، آماده همکاری در مجلس هستیم.
۸۵ درصد سود شرکت های صنعتی و معدنی کرمان را ترک کرد
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز گفت: سال گذشته بیش از 85 درصد سود شرکت های بزرگ معدنی و صنعتی از استان خارج شد که البته همه تبعات آن به این استان گره خورده است.
آقای مهدی طبیب زاده تاکید کرد: منابع شرکت برای سرمایه گذاری و افزایش برای همیشه ماندگار نخواهد بود و باید برای سرمایه گذاری مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: 180 همات برای عناوین مختلف از جمله حقوق دولتی و مالی، سود و … از استان کرمان خارج می شود.
صد و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با حضور استاندار و تعدادی از مسئولان و مدیران استان در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85601460/%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%81-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA