• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
آژانس خبری بازرگانی
  • اخبار
No Result
View All Result
  • اخبار
No Result
View All Result
آژانس خبری بازرگانی
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار

سهمیه‌بندی کالاهای اساسی در اقتصادهای پیشرفته پس از جنگ اوکراین

سید رضا فاطمی امین توسط سید رضا فاطمی امین
9 خرداد 1402

روغن آفتابگردان نامزد بعدی کمبود است. روسیه و اوکراین ۸۰ درصد صادرات این محصول در جهان را در اختیار دارند. اتحادیه اروپا هر ماه ۲۰۰ هزار تن روغن آفتابگردان از اوکراین وارد می‌کند. به همین دلیل با آغاز جنگ اوکراین خاطرات جنگ جهانی دوم برای مردم اروپا زنده شد و روغن آفتابگردان در فروشگاه‌های اروپا کمیاب و سهمیه‌بندی شد. در آلمان و ایتالیا اعلام شد فروشگاه‌ها تعداد مشخص و محدودی روغن آفتابگردان به هر نفر می‌فروشند. در اسپانیا نیز این کار رسمیت بیشتری پیدا کرد و دولت به فروشگاه‌ها اجازه داد اقدام به سهمیه‌بندی روغن آفتابگردان کنند تا فقط نیازهای روزانه مردم تأمین شود. در یونان نیز آرد و روغن آفتابگردان سهمیه‌بندی شد و برخی فروشگاه‌ها در مواجهه با افزایش ۳ برابری تقاضای مردم برای این کالاهای اساسی، برای فروش این کالاها به مردم سقف تعیین کردند.

اگر جنگ اوکراین توسعه پیدا کند نان، ماکارونی و به‌طورکلی، غلات نخستین مواد غذایی هستند که از سفره برخی افراد رخت برمی‌بندند. روسیه و اوکراین یک‌سوم گندم دنیا را تأمین می‌کنند.

با آغاز جنگ اوکراین موضوع امنیت غذایی که در دنیای صنعتی امروز و به‌ویژه در کشورهای توسعه‌یافته امری پیش‌پاافتاده و مسلم فرض می‌شد به‌یک‌باره موردتوجه دولت‌ها قرار گرفت. ناگهان، ترس و اضطرابِ گرسنگی همه جهان را فراگرفت. تولیدکنندگان مواد غذایی در راستای تأمین امنیت غذایی مردم خود صادرات را محدود کردند و واردکنندگان غذا نیز حرص و ولع کمتر دیده‌شده‌ای را برای ذخیره‌سازی و واردات هرچه بیشتر از خود نشان دادند.

در میان کشورهای صنعتی، آمریکا بزرگترین سیستم عرضه سهمیه‌ای غذا برای افراد کم‌درآمد را طراحی کرده است. در حالی که پیش‌تر، وعده‌های غذایی در اختیار افراد نیازمند قرار داده می‌شد با ظهور صنعت الکترونیک، کارت‌های الکترونیکی اعتباری طراحی شده است. این کارت‌ها که در واقع، به نوعی کالابرگ الکترونیکی هستند هر ماه تا مبلغ مشخصی شارژ می‌شوند و افراد می‌توانند با استفاده از این کارت‌ها فقط مواد غذایی، نوشیدنی‌های غیرالکلی و سایر کالاهای اساسی خوراکی را از فروشگاه‌های خرده‌فروشی خاصی که با دولت قرارداد دارند خریداری کنند.

تعداد افرادی که در آمریکا از مزایای این کارت برخوردارند بسیار زیاد و حدود ۵۰ میلیون نفر برآورد شده که معادل یک ششم جمعیت این کشور است.

در اروپا از چند سال پیش صندوق ویژه‌ای با این هدف در نظر گرفته شده است که «صندوق کمک اروپایی برای محروم‌ترین افراد» نام دارد. این صندوق از تلاش دولت‌های اروپایی برای تأمین مواد غذایی و کالاهای اساسی موردنیاز افراد فقیر حمایت می‌کند. مواد غذایی، لباس، کفش و حتی صابون و شامپو در چارچوب این برنامه در اختیار افراد فقیر قرار می‌گیرد.

هر ماه به طور متوسط ۳۰ میلیون تراکنش از طریق کارت‌های سهمیه‌بندی مواد غذایی در هند انجام می‌شود. تعداد افرادی که این کوپن الکترونیکی را در هند دارند بالغ بر ۷۷۰ میلیون نفر اعلام شده است؛ یعنی بیش از نصف مردم هند تحت پوشش این برنامه غذایی قرار دارند.



منبع

در چنین فضایی، قیمت مواد غذایی در جهان رکوردهای چندین ساله را شکسته و نگرانی دولت‌ها را از رشد انفجاری جمعیت گرسنگان در قلمرو خود افزایش داده است. بر این اساس، سیاست‌های حمایتی از افراد کم‌درآمد جدی‌تر از گذشته دنبال شده و برخی کشورها برای طیف وسیعی از جمعیت خود کوپن‌های غذا در قالب جنس و یا پول نقد در نظر گرفته‌اند.

ذرت نیز یکی از تولیدات مهم اوکراین و روسیه است. این دو کشور ۲۰ درصد کل صادرات جهانی ذرت را در اختیار دارند. بخش زیادی از ذرت تولیدی امسال اوکراین در بنادر مانده و امکان صادرات ندارد. با اختلال در صادرات این محصول باید انتظار داشت تولید گوشت جهان کاهش یابد و شاهد گرانی بیشتر آن و ناتوانی مردم بیشتر در خرید گوشت برای سفره خود باشیم.

سهمیه‌بندی گندم و برنج در دومین کشور پرجمعیت جهان

مقامات هندی می‌گویند اجرای «برنامه یک ملت، یک کارت سهمیه‌بندی» کمک زیادی به تأمین امنیت غذایی این کشور و تضمین دسترسی همه مردم به نیازهای غذایی خود کرده است.

 آمریکا بزرگترین سیستم عرضه سهمیه‌ای غذا را در جهان صنعتی دارد

فروشگاه‌های مشخصی درهر منطقه یا شهر تعیین شده‌اند که کالاهای سهمیه‌ای را عرضه می‌کنند. افراد با کشیدن کارت سهمیه‌بندی خود در دستگاه‌های کارتخوان این فروشگاه‌ها می‌توانند جیره مواد غذایی خود را دریافت کنند.

آنچه مسلم است باید شاهد کاهش بیشتر عرضه روغن آفتابگردان در جهان باشیم چراکه فصل کشت آفتابگردان در اوکراین از آوریل تا می است و بسیاری از مزارع کشت نشده‌اند، کارگران بسیاری مهاجرت کرده‌اند و کود شیمیایی لازم به مزارع نرسیده است.

دومین کشور پرجمعیت جهان هم برای مقابله با فشار گرانی مواد غذایی، سهمیه غذا برای افراد فقیر و کم‌درآمد هندی درنظر گرفته است. برنامه «یک ملت، یک کارت سهمیه‌بندی» در سال ۲۰۱۹ در چهار ایالت هند به اجرا گذاشته شد. بر اساس این برنامه که در سال‌های بعد به همه ایالت‌های هند تسری پیدا کرد هر فرد سهمیه مشخص گندم، برنج و دیگر غلات را دریافت می‌کند. بخشی از سهمیه‌های در نظر گرفته شده برای افراد رایگان است و بخشی نیز با قیمت‌های یارانه‌ای به افراد فروخته می‌شود.

به گزارش آژانس خبری بازرگانی، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد تعداد افرادی که در جهان از گرسنگی رنج می‌برند را حدود ۲۰۰ میلیون نفر تخمین می‌زند؛ یعنی از هر ۳۰ نفر در جهان یک نفر برای تأمین غذای موردنیاز خود با مشکل مواجه است. این آمار مربوط به سال ۲۰۲۱ و پیش از آغاز جنگ اوکراین و بروز اختلال در تولید و توزیع غذای جهان است.

سهمیه‌ای شدن کالاهای اساسی در فروشگاه‌های اروپایی

این کارت‌ها، «کارت‌های انتقال الکترونیک مزایا» نام دارند و به اختصار «ای تی بی» نامیده می‌شوند. هر خانواده یک کارت ای تی بی دارد و هرچه تعداد اعضای خانواده بیشتر باشد مبلغ بیشتری به این کارت واریز می‌شود البته فقط تا چهار نفر. برای یک خانوار چهار نفره حداکثر مبلغ یعنی حدود ۸۳۵ دلار واریز می‌شود.

سید رضا فاطمی امین

سید رضا فاطمی امین

Recommended.

بازسازی داخلی جواهر فروشی

7 خرداد 1402

اقتصاد آموزش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد | commercena

6 خرداد 1402

پی دی اف آموزش اقتصاد مدرسه کسب و کار و سرمایه گذاری معین صادقیان | commercena

9 خرداد 1402

«اخبار تسهیل اشتغال»:

29 اردیبهشت 1402

خودروهای وارداتی زیر ۱۰ هزار دلار کمبود بازار را جبران خواهد کرد

7 خرداد 1402

تازهترین تغییرات وام اشتغالزایی در حوزه فناوری اطلاعات – «ای استخدام

31 اردیبهشت 1402

رکوردزنی تجارت خارجی امسال هم ادامه دارد

21 اردیبهشت 1402

فارکس Forex چیست؟ نگاهی به بازار بین‌المللی معاملات ارز بورسینس-بروکر آمارکتس

7 دی 1401

همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کرمان گشایش یافت

21 اردیبهشت 1402

دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید | commercena

6 خرداد 1402

صورتجلسه کشف مواد مخدر چیست؟

31 اردیبهشت 1402

هزار و ۵۸۶ پرونده تخلف در بازار محصولات کشاورزی کردستان تشکیل شد

7 خرداد 1402

کشف 357 کیلوگرم مواد مخدر در استان وان ترکیه

8 خرداد 1402

رشد ۷۰ درصدی صادرات گاز ایران به ترکیه/ مبادلات ۲ کشور از ۵ میلیارد دلار گذشت

8 خرداد 1402

لیست شرکت های بازرگانی مواد شیمیایی

23 اردیبهشت 1402

اقدامات ریشه‌ای فاطمی‌امین در وزارت صمت/ نمایندگان از توقعات بیجا دست بردارند

13 اردیبهشت 1402

۱۴ میلیارد دلار کالا از گمرکات کشور به خارج صادر شد

24 اردیبهشت 1402

شرح وظایف مدیریت بازرگانی را بدانید

8 خرداد 1402

تاکید بر توسعه همکاری‌های نمایشگاهی مشترک بازرگانی ایران و روسیه

9 خرداد 1402

خوش دست ترین گوشی شیائومی

23 اردیبهشت 1402
مرکز تجاری ایران در قطر به‌زودی راه‌اندازی می‌شود

مرکز تجاری ایران در قطر به‌زودی راه‌اندازی می‌شود

29 اردیبهشت 1402

چند و چون وام قرض الحسنه اشتغالزایی

7 خرداد 1402
توسعه و تسهیل مبادلات تجاری در دستور کار ایران و نیجریه

توسعه و تسهیل مبادلات تجاری در دستور کار ایران و نیجریه

19 اردیبهشت 1402

تراز تجاری ایران با بنگلادش مثبت ۲۶ میلیون دلار است

13 اردیبهشت 1402

هدایای تبلیغاتی بیمه ۱۱هدیه تبلیغاتی شیک برای دفتر بیمه

10 بهمن 1401

پربازدید

Sitemap

Trending.

No Content Available

اژانس خبری بازرگانی مرجع انعکاس اخبار بازرگانی ایران است

ما را دنبال کنید

دسته‌ها

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

Recent News

اکوایران تصویر اقتصاد ایران | commercena

10 خرداد 1402

اقتصاد آنلاین، منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران اخبار اقتصادی | commercena

9 خرداد 1402
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است

No Result
View All Result
  • Home

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است