• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
آژانس خبری بازرگانی
  • اخبار
No Result
View All Result
  • اخبار
No Result
View All Result
آژانس خبری بازرگانی
No Result
View All Result

راهکار کاهش گلایه‌مندی اصناف درباره دریافت کارمزد از تراکنش کارتخوان‌ها

سید رضا فاطمی امین توسط سید رضا فاطمی امین
9 مهر 1402
صفحه اصلی اخبار

وی افزود: در حالت دوم، اصنافی که اقدام به افزایش قیمت نکنند، ناگزیرند از جیبِ خود مبالغ کارمزد را پرداخت کنند که این رقم به طورمثال (البته با در نظر گرفتن نوع کسب‌وکار) برای یک واحد صنفی که روزانه ۱۰۰ تراکنشِ کمتر از ۶ میلیون ریال انجام می‌دهد، سالانه حدود ۵ میلیون تومان خواهد بود. مثال بالا نشان می‌دهد متضررِ اخذ کارمزد جامعه صنفی و برنده اصلی آن، شرکت‌های تأمین‌کننده دستگاه‌های کارتخوان هستند. به‌علاوه، با توجه به‌اینکه حجم انبوهی از این مبالغ نزد بانک‌ها همیشه به‌ صورت ثابت باقی می‌ماند، سود قابل توجهی عاید شبکه بانکی می‌شود. با لحاظ این توضیحات طاهرمحمدی به پرسشی مبنی بر راهکار حل مشکل و کاهش گلایه مندی اصناف این چنین پاسخ داد: اگر قرار باشد که کارمزد تراکنش‌های کارتخوان توسط جامعه صنفی به حساب شرکت‌های PSP و بانک‌ها پرداخت شود، چرا منافعِ چنین کارمزدهایی به خودِ اصناف برنگردد؟ از این جهت است که اتاق اصناف ایران معتقد به تشکیل بانک اصناف بوده و از محل منابعی که خودِ اصناف تأمین‌کننده آن است، اقدام به رفع نیازهای مالی و اقتصادی جامعه صنفی کند.

وی افزود: اشکال دوم به اخذ مالیاتِ پنهان از اصناف برمی‌گردد. توضیح آنکه، شاید در نگاه اول مبالغ کارمزد تراکنش‌های کارتخوان، فاقد اهمیت به نظر آید لیکن مجموع مبلغی که در طول یکسال از برخی از واحدهای صنفی با توجه به نوع کسب‌وکار آنان دریافت می‌شود، قابل توجه است و چنین مبالغی به اغلب خرده‌فروشی‌ها (که بخش عمده‌ای از واحدهای صفی سراسر کشور را در بر می‌گیرد) تحمیل می‌شود.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402050100438/%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%DA%AF%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%D9%86%D8%A7%D9%81-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%85%D8%B2%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%B4-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7

حسین طاهرمحمدی چهار اشکال برای این بخشنامه برشمرد و گفت: نخستین اشکال آن است که مطابق مواد (۲) و (۳) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۰، دستگاه‌های اجرائی مکلفند هنگام تدوین یا اصلاح مقررات، بخشنامه‌ها و رویه‌های اجرائی، نظر تشکل‌های اقتصادی ذیربط را استعلام کنند. حال آن که بانک مرکزی برای اخذ کارمزد به طور یکجانبه و بدون اخذ نظر از اتاق اصناف ایران تصمیم گرفته و چنین اقدامی، آشکارا خلاف نص و روح قانون فوق است.

طاهرمحمدی در ادامه به پیامدهای ناشی از این تصمیم اشاره کرد و گفت: اخذ کارمزد از تراکنش‌های کارتخوان و پرداخت آن به شرکت‌های تأمین‌کننده، دو نتیجه احتمالی را در پی خواهد داشت: در حالت اول، این امکان وجود دارد که اصناف مبالغ فوق را به قیمت کالا یا خدمات اضافه کنند که نهایتاً چنین وجوهی بر دوش آحاد جامعه قرار خواهد گرفت.

وی افزود: ثانیاً با مصوبه بانک مرکزی و اخذ کارمزد از تراکنش کارتخوان، شرکت‌های PSP اکنون علاوه بر استفاده از رکود پول، از محل کارمزد نیز سود فراوانی می‌برند. در مقابل اما، باید پرسید که بانک‌ها و شرکت‌های PSP چه امتیازات و آورده‌ای به واحدهای صنفی و کسب‌وکارها ارائه می‌کنند؟!

دو پیامد منفی و راه‌کارهای کاهش گلایه‌مندی اصناف

طاهرمحمدی تصریح کرد: اشکال چهارم آن است که بانک‌ها و شرکت‌های PSP در مقابل هیچگونه خدمت یا امتیازی به واحدهای صنفی ارائه نمی‌دهند. واحدهای صنفی اما دو آورده مهم برای بانک‌ها دارند: اولاً حتی پیش از وضع کارمزد بر تراکنش‌های کارتخوان، شرکت‌های پشتیبان به دلیل استفاده از پول‌های راکدِ کارتخوان‌ها (حتی به مدت چند ساعت) سودهای سرشاری کسب می‌کردند؛ به همین دلیل بود که در صورتی که یک واحد صنفی تراکنش‌های چندانی از طریق کارتخوان خود انجام نمی‌داد، شرکت تأمین‌کننده، اقدام به جمع‌آوری دستگاه کارتخوان می‌کرد.

اخذ مالیات پنهان از اصناف

وی ادامه داد: اشکال سوم آن است که فرمول مصوبه فوق غیرعادلانه است چرا که عمده فشار بر دوش آن دسته از واحدهای صنفی‌ قرار خواهد گرفت که تعداد فروش‌های آنان زیاد ولی مبالغ فروش‌هایشان اندک است.

رئیس اتاق اصناف ایران از چهار اشکال اساسی بر بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر دریافت کارمزد از تراکنش کارتخوان‌های صنفی خبر داد و ضمن مخالفت با این بخشنامه، راهکار رفع گلایه‌مندی اصناف از این بخشنامه را در تاسیس بانک اصناف دانست.

به گزارش ایسنا، میزان کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیک در پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط هیئت عامل بانک مرکزی تعدیل شد و برخی موارد نیز مشمول تعیین و تعریف کارمزد جدید شد. به این ترتیب (به موجب ردیف ۲۸ جدول پیوست شماره ۲ بخشنامه فوق‌الذکر) از چهارم تیر ماه ۱۴۰۲ از دارنده دستگاه کارتخوان (واحد صنفی) به ازای هر تراکنش تا سقف ۶ میلیون ریال از دستگاه کارتخوان در هنگام خرید، مبلغ ۱۲۰۰ ریال اخذ می‌شود و این مقدار برای تراکنش‌های بالاتر از ۶ میلیون ریال، دو ده هزارم (۰.۰۰۰۲) مبلغِ تراکنش‌ است. اما به عقیده رئیس اتاق اصناف ایران، وضع این مصوبه دارای چند اشکال اساسی است که مبنای آن را زیر سوال می‌برد.

فرمول تعداد محور به جای مبلغ محور

خدمات یک طرفه واحدهای صنفی به بانک‌ها

به گفته طاهرمحمدی، کافی است به این نکته توجه کنیم، در وضعیت فعلی که اصناف کشور با فشار اقتصادی و کاهش درآمد دست‌وپنجه نرم می‌کنند و در کنار آن، ناگزیر به پرداخت انواع هزینه‌های قانونی از جمله مالیات، عوارض شهرداری، تأمین اجتماعی و … هستند، اخذ چنین کارمزدهایی، چه فشار مضاعفی را به جامعه صنفی وارد می‌کند.

سید رضا فاطمی امین

سید رضا فاطمی امین

Next Post

چه خبر از بازار موبایل؟

Recommended.

ترانزیت از بندر دیّر ۱۰۰ درصد رشد کرده است

18 شهریور 1402

گمرک فرودگاه امام خمینی

3 مهر 1402

اتاق اصناف و سازمان فنی‌وحرفه‌ای تفاهم‌نامه امضا کردند

25 شهریور 1402

تجارت با همسایگان چه تغییراتی داشته است؟

25 شهریور 1402

هدف‌گذاری نمایشگاه بین‌المللی مشهد برای برگزاری نمایشگاه در ریاض

25 شهریور 1402

رشد ۳۱ درصدی صادرات ایران به چین در نیمه نخست ۲۰۲۲

24 شهریور 1402

ارز ترجیحی زمینه ساز افزایش کسری بودجه دولت و تورم بود/ ضربه مهلک ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولید ملی

24 شهریور 1402

ورود به سامانه صیاد

24 شهریور 1402

۱۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی از استان بوشهر صادر شد

6 مهر 1402

دمنوش لاغری: نوشیدنی برای چربی سوزی قوی + معرفی 31 دمنوش لاغری

26 شهریور 1402

فروش جهانی تویوتا صعودی شد

27 مرداد 1402

هند صادرات چه محصولاتی را محدود می‌کند؟

11 مهر 1402

آمادگی ۱۸۱۶ جایگاه ذبح دام در روز عید قربان/ ارائه خدمات رایگان دامپزشکی

1 مهر 1402

پشتیبانی همه جانبه سازمان توسعه تجارت از گسترش روابط ایران و قطر

3 شهریور 1402

پنجمین دستگاه آشکارساز چمدانی مرز خسروی راه اندازی شد

7 مهر 1402

استقبال با فرش قرمز در سرزمین فرصت‌ها

3 مهر 1402

اصلاحات سه‌گانه دولت برای کاهش تورم وارداتی

2 مهر 1402

نیسان زامیاد با نام Kifaru در کنیا تولید می شود

27 شهریور 1402

برنج‌های کشاورزان استان‌های شمالی ظرف یک ماه آینده خریداری می‌شود

23 شهریور 1402

تجارت ۲.۳ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با رشد ۱۸ درصدی

7 مهر 1402

دستیابی به تجارت خارجی ۱۰۰ میلیارد دلاری در دولت سیزدهم با رفع موانع داخلی

7 مهر 1402

رای‌گیری برای طرح واردات خودروهای کارکرده به‌زودی در مجلس/ کاهش مجدد قیمت خودرو

10 مهر 1402

روزنامه دنیای اقتصاد پرمخاطب ترین روزنامه اقتصادی کشور | commercena

8 شهریور 1402

هدف‌گذاری رشد ۸.۲ درصدی صنعت در سال جاری

26 شهریور 1402

خسارت رها نکردن آب سد کرج به باغات ۹۰ ساله!

8 مهر 1402

پربازدید

[xero_seo]

Sitemap

Trending.

No Content Available

اژانس خبری بازرگانی مرجع انعکاس اخبار بازرگانی ایران است

ما را دنبال کنید

دسته‌ها

  • اخبار
  • خبر

Recent News

فرصت خوبی برای آشنایی فعالان اقتصادی سلیمانیه عراق با محصولات ایرانی ایجاد شده است

11 مهر 1402

خودروهای موجود در پارکینگ مشکل استاندارد ندارند

11 مهر 1402
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است

No Result
View All Result
  • Home

کلیه خقوق برای commercena.ir محفوظ است