به گزارش ایسنا نوشین نظام آبادی با بیان اینکه پیشینه کشاورزی به بیش از 10 هزار سال قبل باز می گردد و مسئله علف هرز از هنگامی که کشاورزان به خسارت زایی گیاهان وحشی در زمین های زیر کشت پی بردند آغاز شد، اظهار کرد: با وجود گذشت زمان طولانی از پیدایش گیاهان قبل از حضورشان روی کره زمین، موجودی به نام علف هرز وجود نداشت و پیدایش علف های هرز به زمانی برمی گردد که بشر انتخاب برخی از گونه های گیاهی را آغاز کرد.
رئیس بخش تحقیقات علفهای هرز موسسه گیاهپزشکی کشور گفت: علف های هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی می شوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود ۲۵ درصد برآورد شده است.
رئیس بخش تحقیقات علف های هرز موسسه گیاهپزشکی کشور اضافه کرد:علف های هرز به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی می شوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود ۲۵ درصد برآورد شده است.
وی ادامه داد: در واقع محیط های طبیعی منشاء علف های هرز محسوب می شوند و تداخل آنها با گیاهان زراعی و فعالیت های انسان، نتیجه واکنش به فشارهای انسان یا شرایط طبیعی بوده است. علف هرز گیاهی است که در زمان و مکان نامطلوب می روید و در فعالیت انسان ایجاد اختلال می کند.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402051811280/%D8%AE%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DB%B2%DB%B5-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%81-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D8%B1%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C
نظامآبادی در پایان گفت: بخش تحقیقات علف های هرز در ایران از سال ۱۳۱۹ در ایران آغاز گردید و تاکنون پیشرفت های متعددی در زمینه حل مشکلات علف های هرز وجود داشته است که اهم موارد آن می توان به بررسی کارایی و آزمایشات بیش از یک صد علف کش برای کنترل شیمیایی علف های هرز محصولات زراعی مختلف با تاکید بر روی علفهای هرز کم خطر برای محیط زیست و کاربر (کشاورزان)، ارائه راهکارهای به روز برای مدیریت پدیده مقاومت به علف کشها و تهیه نقشه نقاط و مزارع آلوده به این چالش، ارائه حدود بیست فقره دستورالعمل های مناسب و به روز برای کنترل علف های هرز در محصولات کشاورزی کشور، مدیریت تلفیقی گل جالیز در گوجه فرنگی، سیب زمینی و کلزا مثل کشت گیاهان تله، کنترل شیمیایی و قارچهای مایکوریزا،کنترل علف هرز انگلی سس در چغندرقند و گیاهان علوفهای، استفاده از سامانههای هوشمند در مدیریت نوین علفهای هرز و آینده پژوهی در خصوص آن، بررسی مخاطرات و ارزیابی ریسک تهاجمی ورود و گسترش کشت گیاهان جدید مثل تاج خروس علوفه ای، کینوا و کاملینا، بررسی تاثیر نظامهای نوین کشت مثل نشاکاری، خشکه کاری برنج و کشاورزی حفاظتی بر مدیریت علفهای هرز اشاره کرد.
وی تصریح کرد: برخی از علفهای هرز نظیر گل جالیز یک علف هرز انگلی محسوب میشود که در صورت عدم مدیریت و کنترل باعث نابودی کامل محصول زراعی خواهد شد. در محصول زراعی کلزا چنانچه میزان بذر علف هرز خردل وحشی در بذر کلزای برداشت شده بیش از ۵ درصد باشد این محموله بذر به دلیل وجود بیش از حد مجاز ماده سمی اسید اروسیک در روغن استحصال شده نمیتواند در فرآیند تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.