کرامتی اضافه کرد: ۳۰ درصد از باغهای سیب درختی آذربایجان غربی قدیمی است که باید جایگزین و با کشت پایه های رویشی جدید به روز شوند.
مرادی گفت: درکنار تمام چالشهای موجود بخشنامه های متعدد نیز صادر کنندگان کشور را فلج کرده است.
آذربایجان غربی دارای یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت است که سالانه حدود هفت میلیون تن محصول در این استان تولید و روانه بازار های داخلی و خارجی می شود
ناصر مرادی روز پنجشنبه در جلسه میز ملی توسعه صادرات سیب درختی کشور در ارومیه افزود: ایران در این مسیر، رقبای بسیارتوانمندی نظیر چین، ایتالیا و آمریکا دارد که در زمینه تولیدات، سورتینگ و بازاریابی بسیار پیشرفته هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۱۷ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد، گفت: ۸۶ هزار نفر در باغهای استان اشتغال دارند.
اکبر کرامتی با اشاره به اینکه ۴۷۷ سردخانه با ۹۶۰ هزار تن ظرفیت در استان فعال است، ادامه داد: ۷۰ هزار هکتار از مساحت باغی استان متعلق به سیب درختی است که سالانه بیش از یک میلیون محصول از این باغات برداشت می شود.
وی اضافه کرد: این کشورهای رقیب در حالی به راحتی در حال صادرات تولیدات خود در قالب قانون تجارت جهانی هستند که تحریمهای ظالمانه سیاسی بازگشت ارز حاصل از صادرات را برای تاجران ایرانی دشوار کرده است.
وی اظهار کرد: پیش بینی امسال در تولید سیب درختی ۱.۹ میلیون تن است که ۸۰۰ هزار تن آن در سردخانه ها ذخیره و قسمتی به مصرف تازه خوری میرسد.