در این عبارت تجزیه و تحلیل داده های حاصل از عرضه و تقاضا را می توان به عنوان معیاری برای مقایسه در بازار قرار داد به این صورت که وقتی سود نهایی که شامل مقایسه هزینه نهایی و در آمد نهایی است به صفر برسد میزان افزایش تولید متوقف می شود. این مفهوم زمانی معنا پیدا می کند که میزان عرضه با تقاضا به حد برابر رسیده باشد. تعادل اقتصادی در مفهوم عرضه و تقاضا در بازار بیان کننده هزینه نهایی و میزان مطلوب بودن آن است. برای مثال اقتصاد خرد توضیح میدهد که در چه شرایطی یک شرکت میتواند با بالابردن ظرفیت تولید و پایین آوردن هزینههای خود، سودش را به حداکثر برساند و در نهایت توان رقابتی خود را بالا ببرد. نکته مهم این است که مثلا اگر شما هم برای خرید سهام شرکتی نسبت به دریافت کد بورسی اقدام کردید و قصد تحلیل وضعیت آن شرکت را داشتید، میتوانید با تحلیل صورتهای مالی آن بنگاه، اطلاعات زیادی را درباره وضعیت متغیرهای خرد آن دریافت کنید. قانون عرضه و تقاضا ترکیبی از دو اصل اساسی اقتصادی است که توضیح میدهد چگونه تغییرات در قیمت یک منبع، کالا یا محصول بر عرضه و تقاضای آن تأثیر میگذارد.
اقتصادسنجی دادههای خرد و ارزیابی سیاست
کمبود نقدینگی در اقتصاد خرد ایران (بنگاه های تولیدی و خدماتی خصوصی) مشهود است و در مقابل، فزونی نقدینگی را در اقتصاد کلان شاهد هستیم. بخشی از گرانی کالا ها و خدمات و افزایش نرخ ارز و سکه و زمین، مربوط به حجم عظیم نقدینگی سرگردان است که بازار سفته بازی را به جای تولید، رونق می بخشد. تابع بالا تابع عرضه نام دارد که در آن مقدار عرضه کالای X و Px قیمت کالای X است رابطه بین این دو رابطه ای مستقیم است این رابطه را در قالب جدولی به نام جدول عرضه نیز می توان نشان داد جدول شماره عرضه شکر توسط یک بنگاه فرضی در یک ماه را نشان می دهد. بنابراین اگر درآمد تغییر کند مثلاً افزایش یابد با فرض ثابت بودن سایر عوامل چنانچه کالای مورد نظر معمولی باشد تقاضا برای آن افزایش و اگر کالا پست باشد تقاضا برای آن کاهش می یابد .
زمینههای مهم در علم اقتصاد خرد
توجه دارید در نقطه E تولید غذا به صفر می رسد چرا که هیچ کارگری به تولید غذا اشتغال ندارد و تمامی کارگران به تولید پوشاک مشغول هستند به همین دلیل نقطه E بر روی محور افقی قرار می گیرد . با عنایت به توضیحات فوق می توان مجله خبری بازرگانی به تعریف منحنی امکانات تولید پرداخت . با تمامی این تفاسیر اقتصاد کلان و خرد را به خوبی می شناسید و می توانید تعریفی جامع از آن ارائه دهید، بنابراین دو مقوله اقتصاد کلان و خرد از رویکردهای اقتصادی به شمار می روند.
مانند گوشت که یک کالای معمولی است که افزایش درآمد باعث افزایش تقاضا خواهد شد و سیب زمینی که کالای پست می باشد که افزایش درآمد باعث کاهش تقاضا یا مصرف آن خواهد شد. همه ما مصرف کننده بسیاری از کالاها مانند شیر، پنیر، کفش ، کتاب و … هستیم حالا کمی فکر کنیم ، چه عواملی در تصمیم گیری ما درباره میزان خرید هریک از کالاهای مورد نظرمان برای یک دوره زمانی معین (یک هفته ، یک ماه و ….) موثر هستند.
کتاب تخصیص دارایی پیشرفته اصول مدیریت ثروت
به طور کل اقتصاد کلان نامفهوم تر است زیرا روابط بین مجموعه ها را به قدری کلان توصیف می کند که همه قادر به درک آن نیستند؛ مفاهیمی همچون درآمد ملی و سطح کلی قیمت. اقتصاد خرد بر اساس مدل هایی از مصرف کنندگان و شرکت ها است که در مورد خرید و فروش ها تصمیم می گیرند و شرایط بازار را تغییر می دهند، اما اقتصاد کلان از مشاهده تفاوت های نتایج با پیش بینی ها آغاز شد. مطالعه اقتصاد خرد از نظر تاریخی بر اساس نظریه تعادل عمومی، توسعه یافته توسط لئون والراس در عناصر اقتصاد محض و نظریه تعادل جزئی، ارائه شده توسط آلفرد مارشال در اصول اقتصاد انجام شده است. اقتصاد نئوکلاسیک بر چگونگی انتخابهای منطقی مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای به حداکثر رساندن رفاه اقتصادی خود، با توجه به محدودیتهای درآمد و منابع در دسترس تمرکز میکند. اقتصاددانان نئوکلاسیک مفروضات سادهکنندهای درباره بازارها میکنند، مانند دانش کامل، تعداد بینهایت خریداران و فروشندگان، کالاهای همگن یا روابط متغیر ثابت، به منظور ساخت مدلهای ریاضی رفتار اقتصادی.
- کتاب حاضر منطبق با سرفصل های مصوب در س اقتصاد خرد برای رشته های اقتصاد، حسابداری و مدیریت در مقطع کارشناسی دانشگاه های سراسر کشور تهیه شده است.
- در این دوره مطالعاتی ممکن است با مشکلی به نام فراموشی مطالب رو به رو شوید.
- کشورهای جهان پس از کینز که در سال 1946 هنگامی که به سختی مشغول تدوین یک نظام پولی جهانی بود و در اثر حمله قلبی در گذشت به تدریج با مسئله تورم مواجه گردیدند که کینز کمتر به این معقوله پرداخته بود.
- تئوری مطلوبیت و تولید برای تولید نظریه عرضه و تقاضا که قیمت ها را در بازار رقابتی تعیین می کند، تعامل دارند.
- کمبود نقدینگی در اقتصاد خرد ایران (بنگاه های تولیدی و خدماتی خصوصی) مشهود است و در مقابل، فزونی نقدینگی را در اقتصاد کلان شاهد هستیم.