در این محتوا به 25 اقتصاد برتر جهان اشاره کردیم که هریک تحت تأثیر همهگیری کرونا طی سه سال گذشته، نوسانات زیادی را تجربه کردهاند. از جمله مهمترین چالشهای قدرت های اقتصادی جهان، افزایش سن نیروی کار است. چالشی که صنایع و بخشهای خدماتی این کشورها را تحت تأثیر قرار میدهد. تولید ناخالص داخلی برآوردی از ارزش کل کالاها و خدمات تولیدی و ارائهشده در داخل یک کشور در طول یک دوره مشخص، معمولاً یک سال است. تولید ناخالص داخلی معمولاً برای تخمین قدرت های اقتصادی جهان استفاده میشود. یکی از بزرگترین تأثیرات رشد طولانی مدت یک کشور این است که تأثیر مثبتی بر درآمد ملی و سطح اشتغال دارد که باعث افزایش سطح زندگی می شود.
- اما برای مقایسه کشورها در سطح جهان، نهادهای متعددی همچون صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، پس از بررسی آمارهای هر کشور، اقدام به انتشار لیست رتبه بندی شده کشورهای جهانی در شاخص GDP مینمایند.
- به رغم چالشهای داخلی و در سطح جهان که به طور مداوم در حال وقوع هستند، اقتصاد ایالات متحده،همچنان قدرتمندترین اقتصاد جهان است.
- این کمبود زیرساخت ها باعث گران شدن حمل و نقل و کاهش کارایی کلی کشور می شود.
این کشور دارای حکومت پادشاهی است و قبلا جزو مستعمرات انگلستان بوده است اما امروزه یک کشور مستقل است. بعد از جدایی از انگلستان، از سال 1999 تا 2008 میلادی، شاخص GDP برونی 56 درصد افزایش پیدا کرد و الان ارزش این شاخص در کشور برونی برابر با 74,953 دلار است. بیشتر موفقیت کشور برونی در اقتصاد، به دلیل منابع نفت خام این کشور است.
راه های کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت خام
میزان تولید ناخالص داخلی اسمی فرانسه، 2.9تریلیون دلار، یعنی یک پنجم کل GDP ناحیه یورو گزارش شده است. در حال حاضر، بخش خدماترسانی، با اختصاص دادن بیش از 70درصد تولید ناخالص داخلی به خود، مهمترین بخش برای این کشور محسوب میشود. در تولید، کشور فرانسه یکی از رهبران اصلی جهان در بخشهایی همچون خودرو، هوا فضا، راهآهن، لوازم آرایشی و کالاهای لوکس است. علاوه بر این گفتنی است که فرانسه بالاترین تعداد نیروی تحصیلکرده، در میان هر هزار کارگر در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارد. 10 سال پیش از رکود بزرگ جهانی، از سال 1999 تا 2008، تولید ناخالص داخلی بریتانیا سالیانه به طور متوسط 2.8 درصد رشد داشت. در نتیجه سرمایهگذاری بیش از حد در بازار مسکن و بستگی داشتن قدرت مصرفکننده به اعتبار، اقتصاد آن به شدت تحت تاثیر بحرانهای مالی و اعتباری قرار گرفت.
آلمان قوی ترین اقتصاد اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان را یدک می کشد. این کشور به عنوان یکی از مبتکرترین و پیشرفته ترین کشورهای جهان شناخته می شود. دهمین شاخص رفاه جهانی سالانه خود را به تازگی منتشر کرده که مرفهترین کشورهای جهان را رتبهبندی کرده است. تغییراتی که در اقتصاد جهانی با تغییر جایگاه کشورهای بزرگ تا سال ۲۰۵۰ روی خواهد داد، دارای ابعاد ژئوپلیتیکی عمیقی خواهد بود.
رتبه بندی ثروتمندترین کشورها بر اساس شاخص GDP
گفتنی است، شاخص تولید ناخالص داخلی یا GDP بر اساس معیار PPP ( قدرت برابری خرید)، مهمترین معیار در رتبه بندی قدرت اقتصادی کشورها در جهان محسوب میشود. محاسبه GDP اساسا توسط نهادهای داخلی هر کشوری انجام میشود و به طور مثال در ایران بانک مرکزی و مرکز آمار سالانه این شاخص را محاسبه میکنند. مجله خبری بازرگانی اما برای مقایسه کشورها در سطح جهان، نهادهای متعددی همچون صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، پس از بررسی آمارهای هر کشور، اقدام به انتشار لیست رتبه بندی شده کشورهای جهانی در شاخص GDP مینمایند. شاخص تولید ناخالص داخلی هر کشور ابتدا بر اساس واحد پولی همان کشور محاسبه میگردد.