وی تصریح کرد: روند دستیابی به این هدف در دولت سیزدهم آغاز شده که با ایجاد تسهیلات و مقدمات لازم ادامه دار نیز خواهد شد که نشانههای رشد را نیز در تجارت یکسال اخیر شاهد بودهایم و دولت سیزدهم توانست مسیر را در تجارت با همسایگان هموار کند.
وی افزود: این موضوع را میتوان در رابطه با عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای، تجارت با کشورهای همسایه، امضای توافقنامههای اقتصادی با روسیه و چین، فراهم کردن امکانات فیزیکی، تسهیل شرایط پولی و مالی، تسهیلات گمرکی مشاهده کرد که با توجه ویژه به این شاخصهها، نتایج مثبتی به دست آمده است.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با آژانس خبری بازرگانی در مورد رشد تجارت خارجی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: واقعیت این است که به تجارت با همسایگان و به طور کلی تجارت خارجی در دولت سیزدهم توجه ویژهتری شده و دیپلماسی اقتصادی و برنامههای وزارت امور خارجه، سخنان رییس جمهوری و مسئولان دولتی در باعض شد موضوع برای واردات و صادرات جایگاه بهتری در نظر گرفته است.
آل اسحاق گفت: ۱۵ کشور همسایه ایران سالانه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار کالا را با یکدیگر مبادله می کنند که ایران ظرفیت کافی و استاندارد لازم برای دستیابی به ۳۰۰ میلیارد دلار از این صادرات و واردات را دارد و می تواند به آن دست پیدا کند.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تاکید کرد: مجموع این شرایط آثار مثبتی را نشان میدهد که برخلاف همه مشکلات منطقهای و غیر منطقهای و تحریمها، رشد مناسبی را تجربه کردهایم که این روند جز با دنبال کردن سیاستهای درست امکانپذیر نبود.