جودکی در رابطه با واگذاری ۵ ساله یک سالن نمایشگاه اراک به یک شرکت صنعتی لوازم خانگی گفت: این موضوع در حال بررسی قضایی است و قرار است استعلامات لازم پیرامون این موضوع گرفته شود تا قانونی بودن یا غیر قانونی بودن این واگذاری مشخص شود.
مدیرکل صمت استان مرکزی با بیان اینکه مقدار دستمزدها نسبت به حجم کار پایین است، افزود: متاسفانه این موضوع باعث شده تعدادی از صنایع استان با کمبود نیروی کار مواجه شوند. البته که میانگین پرداختی واحدهای تولیدی استان مرکزی بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با اشاره به تاسیس ۳ هنرستان جوار صنعت در اراک و یک هنرستان در ساوه در سال آینده گفت: طرح سرباز صنعت و طرح بورسیه صنعتی دانشگاه اراک نیز میتواند به تامین نیروی کار ماهر صنایع ما کمک کند.
وی با بیان اینکه تقاضای سرمایهگذاری در استان بسیار بالاست تصریح کرد: سازمان صمت در جذب سرمایهگذار بسیار تلاش کرده است ولی در حوزه توسعه زیر ساختها ضعیف بودهایم. ما متاسفانه زیرساختهایی مانند زمین، آب، برق و گاز برای صنایع جدید نداریم و باید این مهم، پیگیری جدی شود.
جودکی با اشاره به عقد قراردادهایی جهت استفاده از پسابها برای تامین آب صنایع گفت: ما تلاش کردیم پروانههای بهرهبرداری صنایع را به سمت تکنولوژی بالاتر و استفاده کمتر از انرژی ببریم.
جودکی تصریح کرد: عدم وجود تکنسین ماهر از جمله مشکلات واحدهای تولیدی در شهرستانهای زرندیه، ساوه، دلیجان، اراک و خمین است که در این زمینه سعی کردیم با استفاده از ظرفیت صنایع، دانشگاه فنی و حرفهای و آموزش و پرورش برنامههایی برای تربیت تکنسین ماهر اجرایی کنیم.
وی با اشاره به رشد ۴۷ درصدی واردات استان مرکزی در ۱۱ ماهه امسال گفت: در سال جاری ۸۵۴ میلیون دلار واردات داشتیم که تمام این واردات مربوط به مواد اولیه، قطعات ماشین آلات خط تولید و کالاهای واسطه خط تولید بوده است که نشان از تکنولوژی محور شدن صنایع دارد.
مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به برگزاری ۲ مرحله مزایده معادن در استان مرکزی گفت: اصلاح رویهای در بحث مزایده معادن استان در سال جاری به وجود آمد. همچنین از ابتدای سال آینده به هر واحد معدنی که مسئول فنی معرفی نکرده باشند اجازه بهرهبرداری نخواهیم داد.
وی با بیان اینکه استان مرکزی حائز رتبه چهارم صنعتی کشور است افزود: در سال جاری از مجموع کل صادرات کشور تنها ۲ درصد مربوط به صادرات به کشورهای همسایه بوده است در حالیکه ظرفیت ما ۱۰ درصد است و باید برای رشد این حوزه تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه امسال ۳۵۰ جواز تاسیس صنعت در استان مرکزی صادر شده است، گفت: هیچ زنجیره تولیدی در کشور نیست که بخشی از آن در استان مرکزی نباشد و ما در استان مرکزی به دنبال تکمیل زنجیره ارزش تولید در داخل استان هستیم.
وی با اشاره به آمار صادرات استان مرکزی در ۱۱ ماهه سال جاری گفت: امسال علی رغم همه مسائلی که بود، یک میلیارد و ۵۶ میلیون دلار صادرات داشتهایم که نسبت به سال گذشته رشد ارزشی ۱۰ درصدی و رشد وزنی ۱۹ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن باید به استان برگردد و صرف استان شود، افزود: سازمان مدیریت در تهران این رقم را به استان تخصیص نمیدهد و باید این موضوع توسط مسئولین و نمایندگان مطالبه شود.
مدیرکل صمت استان مرکزی ادامه داد: اولویت ما این است که واحدهای تولیدی راکد نشوند و ابتدا مشکلات واحدهای تولیدی فعال را حل کنیم و در اولویت بعدی به سراغ رفع مشکلات واحدهای راکد برویم که امسال در هر دو حوزه اقدامات خوبی صورت گرفته است.
علی جودکی، ۲۸ اسفند ماه در نشست خبری اظهار کرد: تا انتهای سال ۱۴۰۰ حقوق دولتی که از معادن اخذ می شد ۳۳۷ میلیارد تومان بود ولی امسال قریب به ۱۲۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن اخذ شده است.
ایسنا/مرکزی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: میانگین ارزش کالای صادرات استان مرکزی در سال جاری به ازای هر تن ۶۱۵ دلار بوده که برای کشور ۳۵۰ دلار است یعنی ما تقریبا دو برابر ارزش افزوده صادراتی کشور صادرات داشتهایم.
وی با بیان اینکه تقاضای تاسیس ۳ فروشگاه بزرگ در اراک شده است، گفت: ما هنوز با تاسیس این فروشگاهها موافقت نکردهایم و در حال بررسی این موضوع هستیم.
جودکی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای خالی معادن تصریح کرد: برای جایگزینی ماشین آلات فرسوده استخراجی معادن از ظرفیت صنایع داخلی استفاده کردهایم و در صورت عدم توان صنایع داخلی، اجازه واردات ماشین آلات را دادهایم.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402122820021/%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
جودکی اظهار کرد: میانگین ارزش کالای صادرات استان مرکزی در سال جاری به ازای هر تن ۶۱۵ دلار بوده که برای کشور ۳۵۰ دلار است یعنی ما تقریبا دو برابر ارزش افزوده صادراتی کشور صادرات داشتهایم. نگاه ما در سال آتی این است که صادرات استان را افزایش دهیم.
مدیرکل صمت استان مرکزی اضافه کرد: بزرگترین واحد ساخت پنلهای خورشیدی کشور در استان مرکزی است و ضرورت دارد واحدهای تولیدی استان از این ظرفیت استفاده کنند.