به استناد قوانین موجود، امور مربوط به ضدجاسوسی نیروهای مسلح شامل ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برعهده حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گذاشته شده است. با توجه به اصل عدم صلاحیت در حقوق عمومی و کیفری؛ هر کس و هر سازمانی که ادعای صلاحیتی دارد، موظف است مستند قانونی آن صلاحیت و اختیار ناشی از آن صلاحیت را ارائه دهد. اگر شخصی داده هایی که موجب برهم زدن امنیت ملی یا لطمه زدن به منافع ملی کشور می گردد، برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه های بیگانه یا عاملان آن ها افشاء یا در دسترس آن ها قرار دهد، به مجازات حبس از پنج تا پانزده سال محکوم می گردد.
عضویت در جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور :
هنگامی که قانونگذار برای شنود داده ها یا دسترسی غیر مجاز آن ضمانت اجرا تعیین کرده است، لذا به موجب قانون اگر شخصی داده های سری (مخفی) یا در حال انتقال در سامانه های مخابراتی یا رایانه ای را در دسترس افراد فاقد صلاحیت قرار دهد، عمل وی جرم بوده، و به حبس از دو ماه تا دو سال محکوم می شود. به گزارش تابناک، یکی از مصادیق بارز و قدیمی جرایم علیه امنیت جرم جاسوسی است، که معمولاً جرم سازمان (۱) یافته و در عین حال فراملی (۲) میباشد چرا که در آن اطلاعات حیاتی یک کشور از طریق یک نظام سازمان یافته و منابع انسانی نه ابزاری مثل ماهوارههای اطلاعاتی کشورها در اختیار کشور یا کشورهای دیگر قرار میگیرد. به موجب ماده ۴ قانون جرائم رایانه ای، هر کس به قصد دسترسی به داده های سری موضوعات مجازات های قبلی، تدابیر امنیتی سامانه های رایانه ای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا به هر دو مجازات محکوم می شود.
- 3- در ماده 505 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی بیان شده است که اطلاعات طبقهبندیشده را «در اختیار دیگران قرار دهد».
- البته اگر یک آنتی ویروس یا ضد بدافزار قوی داشته باشید در بسیاری از موارد جلوی برنامههای آلوده را میگیرد.
- همانطور که انتظار می رود، این وسیله که به سختی با چشم قابل مشاهده و تشخیص است، قابلیت فیلمبرداری، عکسبرداری و ضبط صدا را دارد.
- این برنامهها فعالیت آنلاین شما را تحت نظر میگیرند و با توجه به اطلاعاتی که به دست میآورند تبلیغهایی که ممکن است مورد توجه شما قرار بگیرد را به شما نشان میدهند.
- یعنی وزارت خارجه ی آمریکا یک تحلیلی دارد، وزارت دفاعش یک تحلیلی دارد و سازمان سیا یک تحلیلی.
به همین ترتیب اگر نگران نرمافزار جاسوسی هستید باید از شکستن قفل گوشیهای اپل و روت کردن گوشیهای اندروید خودداری کنید. استفاده از برنامههای مدیریت گوشی همراه که دانلود را به جز از اپلیکیشنهای معتبر محدود میکنند یک گزینه مناسب دیگر است. البته اگر یک آنتی ویروس یا ضد بدافزار قوی داشته باشید در بسیاری از موارد جلوی برنامههای آلوده را میگیرد. با این حال مطمئن شوید که نرمافزار امنیتی شما از یک فروشنده معتبر تهیه شده باشد.
هرودوت، تواریخ، ج۱، ص۱۹۸ـ۲۰۱، ترجمه با حواشی غ وحید مازندرانی، (تهران). شامبیاتی، هوشنگ، حقوق جزای اختصاصی، تهران، انتشارات ژوبین، ۱۳۸۰، ص۱۱۰. © تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به حقوق نیوز می باشد. ویکیپدیا® علامتی تجاری متعلق به سازمان غیرانتفاعی بنیاد ویکیمدیا است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکیپدیا برای ارجاع به منابع، با ارایهٔ منابع معتبر این مقاله را بهبود بخشید.
ساریخانی، عادل، جاسوسی و خیانت به کشور، انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، ۱۳۷۸، ص۳۳. در کتب فقهی بین جاسوسی مسلمان، کافر ذمی، کافر مستامن و کافر حربی فرق قائل شده و هر کدام احکام خاصی دارند ولی در حقوق و قانون موضوعه این تفصیلات وجود ندارد که به خاطر اطاله کلام از ذکر آنها خودداری میشود. ساعت مچی جاسوسی ابزار دیگری که این روزها به شکل گسترده در سایت های اینترنتی تبلیغ می شود، یک ساعت مجهز به دوربین و میکروفن است که قابلیت ضبط تصویر و صدا را دارد.
آیا توبه، در جرایمی مانند خیانت به کشور و جاسوسی موجب سقوط یا تخفیف مجازات میشود؟ گنجینه پاسخ ها اسلام کوئست مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی
مثلاً سفیر وقت آمریکا در تهران در مورد روند انقلاب نظرش این بوده که با انقلابیون کار کنند، در حالی که در آمریکا مشاور امنیت ملی برژینسکی و دار و دسته ی آن ها به شدت مخالف هرگونه تماسی با انقلابیون بودند. لذا در بخش اعلانی هم این ها با هم اختلاف دارند و نه فقط در بخش پنهانی. پس دسته ی اول افرادی بودند که انقلاب را قبول داشتند و در چهارچوب انقلاب با ایشان صحبت می شده. آمریکایی ها تصور می کردند می توانند با این ها کنار بیایند برای این که بتوانند انقلاب را در مسیر مطلوب خودشان قرار دهند.
از Micro-Segmentation تا فایروال داخلی
ماده۴ـ هرکس به قصد دسترسی به دادههای سری موضوع ماده (۳) این قانون، تدابیر امنیتی سامانههای رایانهای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد. جرم جاسوسی از مباحث مطرح در حقوق جزا بوده و جرمی است علیه امنیت که در آن مقام یا مامور دولتی که نقشهها، اسناد، مدارک و تصمیمات محرمانه و مهم را در اختیار دارد. این مقاله به بررسی پیشینه تاریخی جاسوسی، عناصر جاسوسی، قلمرو حاکمیت قانون مجازات اسلامی به جرایم جاسوسی، مصادیق جاسوسی و معاونت در جرم جاسوسی میپردازد. تبصره – هر کس بدون آنکه جاسوسی کند و یا جاسوسان را مخفی نماید، افرادی را به هر نحو شناسائی و جذب نموده و جهت جاسوسی علیهامنیت کشور به دولت خصم یا کشورهای بیگانه معرفی نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم میشود.
اطلاعات سری اطلاعاتی است که افشای آن به منافع ملی و امنیت کشور لطمه وارد میکند و اطلاعات به کلی سری اطلاعاتی است که افشای آنها به امنیت کشور و منافع ملی صدمات جبران میزند. بدین ترتیب چون ماده 3 قانون جرایم رایانهای اختصاصا به اطلاعات سری و به کلی سری اختصاص دارد در موارد جرایم احتمالی در حال حاضر قاضی به این ماده استناد میکند نه ماده 505 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی . اطلاعات سری اطلاعاتی است که افشای آن به منافع ملی و امنیت کشور لطمه وارد میکند و اطلاعات به کلی سری اطلاعاتی است که افشای آنها به امنیت کشور و منافع ملی صدمات جبران میزند. بدین ترتیب، چون ماده ۳ قانون جرایم رایانهای اختصاص به اطلاعات سری و به کلی سری اختصاص دارد در موارد جرایم احتمالی در حال حاضر قاضی به این ماده استناد میکند نه ماده ۵۰۵ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی. طبق ماده 501 این قانون، «هرکس نقشهها، اسرار یا اسناد و تصمیمات راجع به سیاست داخلی یا خارجی کشور را عالما و عامدا در اختیار افرادی که صلاحیت دسترسی به آنها را ندارند، قرار دهد یا از مفاد آن مطلع کند، به نحوی که متضمن نوعی جاسوسی باشد، نظر به کیفیات و مراتب جرم به یک تا 10 سال حبس محکوم میشود. ۲- در ماده ۵۰۵ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی آمده است که «اطلاعات را جمعآوری کند»، اما در ماده ۳ قانون جرایم رایانهای مقرر شده است که «دسترسی به دادهها».
ابوبکر بن عبداللّه دواداری، کنزالدرر و جامع الغرر، ج۸، ص۲۹۴، ج ۸، چاپ اولریش هارمان، قاهره ۱۳۹۱/۱۹۷۱. هلال بن محسن صابی، رسوم دارالخلافة، ج۱، ص۷۲، چاپ میخائیل عوّاد، بغداد ۱۳۸۳/۱۹۶۴. امام علی علیهالسلام نیز سفارشهایی در باره نحوه به کارگیری و ویژگیهای جاسوس (عین)، به ویژه برای نظارت بر رفتار کارگزاران انواع جاسوسی حکومت، دارد. پیش از اسلام ، قبایل عرب، به ویژه قریش ، برای محافظت از کاروانهای تجاری خویش به جاسوسی اهمیت فراوان میدادند.
می خواهم بگویم باید توجه داشته باشیم این ها افرادی بودند که مکرر ارتباط داشتند و معلوم است که آمریکا برای نفوذ در ایران با آدم های مختلفی کار می کرده است. بعضی از این ها آن قدر به راحتی با آمریکا کار می کردند که اسم شان هم خیلی راحت آورده شده در اسناد و هیچ احساس نگرانی نبوده از این بابت که مثلاً بعدها این اسناد دست کسی بیفتد. در هر حال بررسی این اسناد به ما کمک می کند که با روش های نفوذ و اجرای سیاست های آمریکا در ایران و با روش های کارکردن شان روی آدم های تأثیرگذار آشنا شویم.