علاوه بر این هرگاه لازم باشد فشار سیال را در طول مسیر كم كنند از شیر ساچمه ای استفاده می كنند. درشیر ساچمه ای مسیر سیال به اندازه ٩٠ درجه انحراف پیدا كرده و سپس با یك انحراف ٩٠ درجه ای دیگر در مسیر خود جریان می یابد كه این انحراف باعث افت فشار می گردد. نوع زاویه ای آن نیزدرجاهایی كه بعلت كمبود فضا نمی توان از زانویی استفاده كرد كاربرددارد. شیر سوزنی یک شیر با ابعاد کوچک است که برای تنظیم و کنترل دقیق جریان سیالات گازی و مایعات در لولههای با قطر کم استفاده میشود.
انواع شیرهای صنعتی دیافراگمی
دیسکی که در وسط شیر قرار دارد، جریان را در هنگام بسته شدن شیر، مسدود میکند. در حالی که شیر پروانه ای کنترل کمی بر سرعت جریان دارد، اجازه میدهد حجم زیادی از مواد از طریق لوله جریان یابد. نوع عملکرد شیرهای صنعتی بستگی به تنظیم وضعیت قرارگیری اجزای مجرابند داخل شیر دارد. این تنظیمات ممکن است به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود، که وابسته به کاربرد و طراحی هر یک از شیر شیر صنعتی فروش های صنعتی است. به این نوع گلوب ولو (globe valve) نیز میگویند که به دلیل داشتن بدنه ای کروی شکل به این نام می خوانند. از این شیرها برای قطع و وصل جریان سیال، کنترل شدت جریان و همچنین تغییر جهت سیال به کار می روند.
- در آن پیستون نیرومندی که در اطراف و یا داخل سیلندر دومی که دارای مجراها و شیارهایی نیز میباشد بالا و پایین میرود.
- با این معلومات ۲۰ درصد کار را انجام داده اید زیرا کلیه شیرها از نظر مناسب بودن برای کار مخصوصی به کار می روند.
- شیرهای اتوماتیک معمولاً فاقد هندل یا هندویل هستند، هر چند برخی گونهها ممکن است برای مواقع اضطراری شامل اهرمی دستی نیز باشند.
- این نوع شیر به همراه شیر ساچمه ای و زاویه دار جهت جلوگیری از پدیده لرزش در اثر فشار در مسیر خطوط لوله برده می شود.
- شیرآلات تقریباً در هر مکانی که نیاز به کنترل جریان مایع یا گاز وجود داشته باشد، استفاده میشوند.
- از مهمترین قسمتهای این شیرهای صنعتی نشیمنگاه آنها میباشد که باید در هنگام انتخاب شیر به آن توجه شود.
در بعضی از موارد که هیچ نوع نشتی از ناحیه استم مجاز نبوده و سیال داخلی بسیار خطرناک یا کشنده است از شیرهای خاصی به نام شیرهای دیافراگمی استفاده میگردد. در این نوع شیرها سیال توسط دیافراگم یا صفحه ای که معمولاً از جنس فلزی میباشد از قسمت بانت شیر جدا میشود و امکان نشتی در این شیرها بسیار پایین میباشد. در شیرهایی که بدنه و کلاهک، درپوش، کپ، کلوژر و… با اتصال فلنجی متصل میشوند، بین فلنجها از گسکتها برای آببندی استفاده میشود.
آشنایی با 6 نوع از انواع شیرهای صنعتی و کاربردهای آنها الوپایپینگ | کسری ساران
وجود این زاویه 90 درجه در این شیر باعث می شود تا در استفاده از زانوی 90 درجه صرفه جویی شود. این مزیت باعث می شود تا این شیر در مسیرهای زاویه دار خطوط لوله کشی کاربرد بیشتری داشته باشند. گاهی شیرهای Plug قفل می شوند و نیاز به نیروی زیادی برای باز شدن دارند. با استفاده از سیت های با اصطکاک های پایین مانند تلفون یا با روغن کاری یا با استفاده از گیربکس این مشکلات نیز حل می شوند.
برای معادن یا تونل هایی که احتمال انباشته شدن گاز وجود داشته باشد به علت جلوگیری از ایجاد جرقه و اشتعال از شیر هیدرولیکی استفاده می شود. در واقع به کمک نیروی الکترومغناطیسی ایجاد شده در ولو و مکانیزم تعبیه شده در شیر برقی باز و بسته میشود و به این ترتیب جریان قطع یا وصل میگردد. تمامی شیرهای نام برده شده در بالا، مدلهای مختلفی دارند که باعث تفاوت ویژگی و کاربرد آنها میشود. در ادامه ابتدا شیرها را معرفی میکنیم، سپس مزایا و معایب مدلها را بررسی میکنیم.